Tenger gyümölcsei kislexikon spanyolul

A mediterrán étrend csak a tengeri herkentyűk és halak sokaságával lehet teljes. Nézd, mennyiféle halat fogyasztanak a spanyolok!

Spanyol halpiac

Ha hal-és tengeri herkentyű-fóbiád van, ne olvasd el ezt a cikket! Én szinte éreztem az illatát (szagát?) a kis kütyüknek a cikk írása közben. Hozzá kell tennem, szeretem őket (megenni)! Nagy kár, hogy bár hazánkban mintha az utóbbi években mérséklődött volna az áruk, sajnos vagy konzervben, vagy fagyasztva láthatjuk csak őket viszont, a legritkább esetben frissen. Néha azonban nem lehet nekik ellenállni! Ha Spanyolországba készülsz, vagy épp ott vagy, hasznos lesz a mai olvasmány. Szóval, először kezdeném azokkal, amelyeket sűrűbben láthatsz egy átlag spanyol étterem menüjében.

Sült polip… igazi csemege

A teljesség igénye nélkül (jó pár hal benne sincs a szótárban), itt van még néhány név, csak hogy tudd, mit eszel, ha ezeket látod az étlapon:

Kitűnő szórakozás unalmas estékre, hogy mindegyikre rákeresel a spanyol weben, már csak azért, hogy lásd, hogy is néz ki mondjuk egy durbincs vagy egy farkassügér. 🙂 

Itt aztán minden van!

Ha kedvet kaptál az olvasgatáshoz, itt van egy elképesztően részletes honlap a tenger gyümölcseiről és a halfajtákról. Minden témát érint, a vásárlástól a tároláson keresztül az elkészítésig. http://www.natureduca.com/coc_indice_mar01.php

Voltál már spanyol halpiacon? Egyáltalán, hogy bírod a tengeri kütyüket?

Címkék: ,
Tovább a blogra »