Mivel töltsük meg a tortillát? Hoztam néhány eredeti mexikói receptet, a család minden tagja talál köztük ízlésének megfelelőt!
A legtöbb szupermarketben megtalálhatod a tortilla lepényt, igaz, nem az eredeti mexikóit, mert nálunk inkább búzalisztből és nem kukoricalisztből készítik. Ott viszont megáll a tudomány, hogy mivel is kéne megtölteni. Hoztam néhány finom tortilla tölteléket, válassz kedvedre!
#1. Tortilla vegyesen
Készíts külön tálkákba apróra vágott paradicsomot, felkockázott kígyóuborkát, lesütött darálthúst, reszelt sajtot, konzerv kukoricát, konzerv vörösbabot és aprított salátalevelet. Fűszerezéshez készíts ki majonézt, ketchupot (csemegét és csípőset), borsot, sót, mustárt. A tortillalapokat melegítsd fel. Mindenki kedve szerint megtöltheti és ízesítheti a lepényét, így a család minden tagja jól fog lakni.
#2. Krumplis-húsos tortilla
Készíts egy adag krumplipürét. Kevés olajon piríts vöröshagymát, fokhagymát és szalonnát, majd tégy hozzá egy adag darálthúst és öntsd fel egy doboz sűrített paradicsom felével. Süsd össze. Ha megvagy, a tortillalepény egyik felére simíts egy adag krumplipürét, halmozz rá a szószos húsból és hajtsd rá a lepény másik felét. Rendezd a lepényeket egymás mellé, kend meg a tetejüket a maradék sűrített paradicsommal és reszelj rájuk sajtot. Addig süsd a sütőben, amíg szép piros nem lesz a teteje.
#3. Gombás-sajtos tortilla szendvics
Piríts hagymát és dobj rá szeletekre vágott gombát. 5-6 percig süsd össze. Közben szeletelj fel 10 dkg csirkesonkát. Egy tortilla lapra reszelj sajtot, szórj rá a sonkából és a gombából, majd jön egy újabb réteg reszelt sajt és még egy tortilla lap a tetejére. Tedd sütőbe és süsd össze, hogy a sajt megolvadjon és a felső tortilla kicsit megpiruljon. Négyfelé vágva tálald. Isteni hétvégi reggeli!
#4. Édes tortilla
Ha édes tölteléket teszel a tortilla lepénybe, palacsintához fog hasonlítani, annyi különbséggel, hogy maga a lepény íze semlegesebb, mint a palacsinta tésztájáé. Próbáld ki egyszer a nutellás-banános tortillát! Szeleteld fel a banánt. Kend meg a tortilla lapot nutellával és a felére rakosgass banánszeleteket. Szórd meg aprított dióval vagy mogyoróval és hajtsd rá a másik felét is. Igazán durva akkor lesz, ha tejszínt is adagolsz a banán tetejére. Banán helyett nagyon finom eperrel, meggyel vagy őszibarackkal is.
Te mivel szoktad megtölteni a tortillát? Írd meg itt vagy a Spanyolonline Facebook oldalán!
Receptek és képek: cookpad.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: