Spanyol határok nélkül!

12 érdekesség, amit nem tudtál a Despacito előadójáról

Egy éve azt se tudtuk, ki az Luis Fonsi, most pedig egész nap az erotikus dalát dudorásszuk. Ismerd meg kicsit közelebbről a puerto rico-i énekest, aki rekordot döntött a Youtube-on!

 

Luis Fonsi jelenleg a Youtube első számú sztárja: “Despacito” című dalának klipjét több, mint 3 milliárdan (!) látták eddig a videómegosztón. A nagy vihart kavart nótát több országban betiltották, miután rájöttek, miről is szól valójában (kvázi a lassú szexről). Ettől függetlenül azonban, a nálunk is koncertező előadót még mindig nem ismerjük eléggé. Itt van róla tíz igazán érdekes tény!

 

 

1 – Eredeti neve Luis Alfonso Rodríguez. (El kell ismerni, jobb röviden!)

2 – Már 3 évesen is énekes akart lenni, a híres helyi zenekart, a “Menudo”-t utánozta.

3 – 10 éves volt, amikor az egész család Puerto Rico-ból az USA-ba költözött, egész pontosan Orlando-ba, Floridába. Akkor a kis Luis még egy mukkot sem beszélt angolul, de édesapja meggyőzte őt, hogy jó helyre mennek, mert “ugyanott fognak lakni, ahol Mickey egér”. (Gyerekpszichológiából ötöst a papának!)

4 – A Dr. Phillips High School-ba járt az USA-ban, ahol megalapította a “Big Guys” nevű formációt és többek között az egykori N’Sync fiúbanda egyik tagjával, Joey Fatone-val zenélt együtt. (Big Guys – volt önbizalom!)

5 – Debütáló albuma 1998-ban (!) jelent meg, Comenzaré (Elkezdem) címmel. A Billboard rögtön jelölte is az Év felfedezettje díjra. (Ilyen vén róka? Igen, 1978-ban született!)

6 – 2002-ben Britney Spears egyik koncertjén lépett fel, akkor már angol nyelvű dalokat is énekelt. (Britney mit nem adna most egy 3 milliárdos nézettségért!)

7 – “No me doy por vencido” (Nem hagyom legyőzni magam) című szerzeménye a 2008-as pekingi olimpia hivatalos dala volt.

8 – Luis szeret együtt főzni a jelenlegi feleségével. (Igen, nős! Igen, másodszor! Igen, tud főzni!)

9 – Van egy tetoválása, amelyen megörökítette lányának születési helyét és születésnapját. (Hát igen, a férfiak mindig is hadilábon álltak a dátumokkal!)

10 – Nem tartja magát érzelgős típusnak, de mióta a kislánya megszületett, “sírósabb” lett. (Mármint az apuka. Síróssága 2011. december 20-án kezdődött.) 2016-ban felesége kisfiúval ajándékozta meg.

11 – Legfőbb tanácsadói a szülei, akikkel máig napi kapcsolatban áll. (Szegény nej!)

12 – A Despacito 2017. január 12-én jelent meg. A dal történetéhez hozzátartozik, hogy Nicolás Maduro jelenlegi venezuelai elnök egy szavazásra buzdító felhívás kísérőzenéjeként használta, de “elfelejtett” ehhez engedélyt kérni Fonsitól. Ő aztán kicsit begurult, a Twitteren reklamált, ahogyan Daddy Yankee, a dal másik közreműködője és Erika Ender, a dalszerző is. Végül felfüggesztették a reklámot. 

 

Luis Fonsi és neje (Forrás: playbuzz.com)

 

Te is szeretnél a dal hatására spanyolul tanulni? Kevesebb, mint 24 órád maradt rá, hogy extra kedvezménnyel vágj neki a spanyoltanulásnak! Spanyolozz otthonról 33% kedvezménnyel – részletek itt: https://spanyolozzotthonrol.hu/spanyol-akcio

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!